Teamcoaching Coolblue

Wat doe je op een koude zaterdagavond? Juist. Bloggen! Bloggen over de coachsessie die ik (al in augustus!) deed met een team (sommige kersverse) scrummasters van Coolblue.

De groep van tien kwam naar mijn locatie als deel van hun programma met als doel elkaar beter leren kennen. Want wat kun je dan beter doen dan een coachsessie met paarden? Elmo en Jacob weten altijd meer duidelijk te maken dan je van tevoren kan bedenken.

Het team werd gesplitst in twee groepen, waarbij de ene groep de andere observeerde. De groep die de bak in ging bij de paarden, kreeg als ‘doel’ mee om ieder paard op een andere locatie in de bak stil te zetten tussen twee hindernisbalken. Een soort inparkeren eigenlijk. De andere groep kreeg de taak één specifiek iemand te observeren en daarnaast het teamwork in de bak in de gaten te houden.

En er gebeurden mooie dingen! Paarden werden verleid met gras, balken werden om het paard heen geplaatst, er waren mensen die dat niet volgens de regels vonden en zich wat terugtrokken. Er was veel te doen en veel te zien, ook voor de observerende groep. Hoe maakt mijn collega contact? In hoeverre blijft hij/zij communiceren? Blijft het team een geheel, ook als mensen ‘zomaar’ dingen gaan doen? In hoeverre heeft een collega oog voor de reacties van zijn/haar collega’s? Wie gaan er samenwerken? Wie komt er in actie als de rest het niet meer weet? Neemt er iemand de leiding en hoe wordt dat ervaren door de rest?

Mooi om te horen hoe deze scrummasters het gedrag van hun collega’s, hier in een situatie die voor de meesten ver buiten de comfort zone was, en de reacties die het gedrag opriep, herkenden vanuit de werksituatie. En in sommigen gevallen nog helemaal niet herkenden, omdat mensen hun eerste dag hadden. Maar dan wel een hoop geleerd hadden over hun fonkelnieuwe collega’s.

Ik kijk uit naar een vervolg!

Share your thoughts