waarom met paarden?

In contact met een paard, kom je ook jezelf tegen. Een paard is een paard. Het klinkt zo logisch, maar het zegt veel. Als je met een paard aan de slag gaat, is hij nog steeds gewoon paard. Alle gedachtes, gevoelens en de reactie die het paard bij jou oproept, komen bij jou vandaan. Gedachtes en patronen uit het dagelijks leven zul je ook terug zien in de interactie met het paard. Het mooie aan een paard is dat hij in het hier en nu leeft. Als je wilt oefenen met ander gedrag, krijg je daar direct reactie op van het paard. En kun je ervaren wat jij daar dan van vindt en bij voelt.

de aard van het paard

Paarden zijn sociale dieren, prooidieren en vluchtdieren. Ze zijn van elkaar afhankelijk om te overleven en er is een duidelijke rangorde binnen de kudde. In geval van nood moet een paard blind kunnen vertrouwen op zijn kuddegenoten. Paarden hebben hun instincten voor een groot deel behouden. De meeste paarden zullen nog steeds willen vluchten als ze iets engs zien. De kans dat dat ‘enge’ een wolf of bergleeuw is, is in Nederland vrij klein, maar een vlaggetje dat beweegt in de wind kan ook heel angstaanjagend zijn. Daarom is van groot belang dat onze paarden ons vertrouwen en volgen als de nood aan de man lijkt te zijn.

leiderschap, contact en grenzen

Coaching met paarden wordt veel gebruikt bij oefeningen met leiderschap. Een paard zal instinctief reageren op jouw uitstraling en energie en met je meegaan of juist niet. Maar niet alleen bij vraagstukken rondom leiderschap kun je paarden goed gebruiken. Paarden zijn als sociale kuddedieren erg gericht op ‘de ander’ en zullen reageren op diens aanwezigheid. Of die ‘ander’ nu paard of mens is. Dat maakt dat een paard een heel zinnige rol kan spelen in kwesties rondom ‘contact maken’, ‘altijd bezig zijn met de ander’ en ‘ik geef alleen maar energie’.

ervaringsgericht

Coaching met paarden is ervaringsgericht. Dat betekent dat er niet zoveel gepraat wordt, maar dat de coach jouw sessie faciliteert. Je mag zelf dingen proberen en ervaren hoe het voelt. Ik ga er van uit dat je het beste en meest blijvend ander gedrag aan kunt leren door last te ervaren van het ‘oude’ gedrag en dan het positieve effect van het ‘nieuwe’ gedrag aan den lijve te ondervinden. Dat betekent dat ik je vraag om bepaalde acties te ondernemen en dan vraag naar je ervaringen. Deze acties kunnen herhaald worden, of juist op een totaal andere manier ingezet. Bijvoorbeeld, ik vraag je het paard met je mee te nemen. Dit zou je twijfelend kunnen doen, bijvoorbeeld omdat je totaal onbekend bent met paarden. Dan vraag ik je het paard opnieuw te benaderen, waarbij je dit vanuit een zekere houding doet. Alsof je je eigen hond meeneemt. Dit verschil ervaren kan je toepassen in allerlei situaties in het dagelijks leven en in de werksituatie.