elmo

Elmo is mijn eigen paard. Ik heb hem gekocht terwijl ik eigenlijk geen paard wilde… Maar ja, toen ik een week lang iedere nacht over hem droomde, dacht ik, ik vergeef het mezelf niet als ik het niet geprobeerd heb. Dat was vijf jaar geleden. Elmo is nieuwsgierig, vriendelijk en wil graag overal aan mee doen. Verder is hij heel gevoelig voor druk en hij houdt van duidelijkheid. Ik leer nog iedere dag van hem. Loslaten, vertrouwen op mijn eigen oordeel en bij mezelf blijven is de manier, dat maakt hij me wel duidelijk.

jacob

Jacob is een knappe Fries van 10 jaar oud. Eingelijk noemen we hem altijd Jaakie. Want hij is indrukwekkend door zijn verschijning, maar heeft een klein hartje. Jaakie is lief, zorgzaam, troostend en ietwat voorzichtig. Hij is weggegeven omdat hij fysiek niet aan de (sport)eisen voldeed, maar komt steeds meer tot bloei. Hij is het voorbeeld van groei door aandacht. Door met hem bezig te zijn en te trainen, wordt hij sterker en krijgt hij meer en meer zelfvertrouwen. Waar hij eerst altijd de laagste in rang was in de kudde, is hij inmiddels een stoere jongen die bepaalt wie waar staat. Hij heeft trouwens ook een extreem zachte neus!

pom

Pom is de enige merrie in de kudde. Ze is een volwassen dame en kan goed voor zichzelf opkomen. Pom is heel gevoelig en een beetje eenkennig. Ze is enorm opgeknapt sinds ze veel meer bewegingsruimte heeft, ze wordt sterker en rustiger.